TR_RGPD_PolitiqueB2C_Smartmob_DVTR

KİŞİSEL VERİLER VE GİZLİLİK POLİTİKASI

10 Ağustos 2021 sürümü

 

DV Turkey  (« DV », « biz »), faaliyetleri çerçevesinde ve yürürlükteki düzenlemelere uygun olarak, özellikle potansiyel müşterilerinin ve müşterilerinin (« Kullanıcılar ») gizliliğini korumayı taahhüt eder. Toplanan Kişisel Verilerin korunmasını, gizliliğini ve güvenliğini sağlayarak.

Kişisel Verilerinizi nasıl topladığımız ve işlediğimiz ve bu Kişisel Veriler üzerindeki haklarınızın neler olduğu konusunda şeffaf olmaya çalışıyoruz. Gizlilik uygulamalarımıza ilişkin bu politika (« Gizlilik Politikası »), web sitemizi ziyaret ettiğinizde ve kullandığınızda topladığımız veya aldığımız bilgileri nasıl ele aldığımızı açık, basit ve kesin bir şekilde açıklamaktadır.

DV, kişisel verilerin korunmasına ilişkin geçerli düzenlemelere uygun olarak, tamamen kendi takdirine bağlı olarak, bu Gizlilik Politikasını herhangi bir zamanda değiştirme hakkını saklı tutar. Sonuç olarak kullanıcı, en son değişikliklerden haberdar olmak için bu Gizlilik Politikasını düzenli olarak incelemeye davet edilir.

I. Bu Gizlilik Politikasının Kapsamı

Bu Gizlilik Politikası, hizmetlerimizi kullandığınızda veya hizmetlerimize eriştiğinizde topladığımız bilgilerin yönetimini etkiler. Bu Gizlilik Politikası, herhangi bir üçüncü taraf web sitesi, hizmeti, uygulaması veya işletmesi (« Üçüncü Taraf Hizmetleri ») dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, sahip olmadığımız ve kontrol edemediğimiz veya yönetemediğimiz üçüncü tarafların uygulamaları için geçerli değildir. Yalnızca gizliliğinize saygımızı paylaşan Üçüncü Taraf Hizmetleriyle çalışmaya çalışsak da, bunların içeriklerinden veya gizlilik politikalarından sorumlu değiliz. Eriştiğiniz Üçüncü Taraf Hizmetlerinin gizlilik politikalarını dikkatle okumanızı öneririz.

II. Kişisel verilerinizi nasıl elde ederiz?

Kişisel Verilerinizi farklı durumlarda topluyoruz:

  • Ürünlerimiz ve hizmetlerimiz hakkında bilgi talep etmek için örneğin müşteri hizmetleri aracılığıyla DV ile ilişkiye girdiğinizde;
  • Teknolojik hizmetler (web sitesi, uygulama ve ilgili hizmetler) dahil olmak üzere doğrudan bizimle bir ürün veya hizmet satın aldığınızda veya sözleşme yaptığınızda;
  • İster potansiyel müşteri ister müşteri olun, DV ile ilişkiniz sırasında. Özellikle sözleşmelerin veya vergi, denetim, dolandırıcılığın önlenmesi vb. yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi sırasında;
  • Üçüncü taraf şirketlerin veya distribütörlerin, sizin izninizle ellerindeki kişisel verileri bize sağlaması durumunda;
  • Ticari ilişkiyi yönetirken, özellikle şikayetleri işleme alırken veya memnuniyet anketleri yürütürken; vesaire.

İletişim bilgilerinizde veya tercihlerinizde herhangi bir değişiklik olması durumunda bizi bilgilendirerek iletişim bilgilerinizi güncel tutmamıza yardımcı olursanız seviniriz.

III.   Hakkınızda ne tür Kişisel Veriler elde edebiliriz

İşbu Gizlilik Politikasında açıklanan çeşitli hizmetler ve iletişim kanalları aracılığıyla, sizinle ilgili aşağıdaki türde kişisel veriler, Gizlilik Politikasının işbu III. maddesinde tanımlanan koşullar kapsamında toplanabilecektir (« Kişisel Veriler »):

Kimlik verileri: isim, telefon numaraları, e-posta.

E-posta İletişimleri: Bazen Hizmetlerin bir parçası olarak size e-posta ve diğer iletişimleri gönderebiliriz. Kişisel kullanıcı alanınızla (« Hesap ») ilgili idari iletişimler (örneğin, Hesap şifresini kurtarmak veya sıfırlamak için), hizmetlerin ve Hesabınızın bir parçası olarak kabul edilir, dolayısıyla bunların alımını iptal edemeyebilirsiniz. Size hiçbir zaman şifrenizi veya diğer Hesap bilgilerinizi isteyen bir e-posta göndermeyeceğimizi lütfen unutmayın. Alırsanız lütfen bize geri gönderin.

Küçük. DV’nin sunduğu hizmetler reşit olmayan çocuklara yönelik değildir. Veri sahibi, DV hizmetlerine abone olmak veya bunları kullanmak için 18 yaşında veya daha büyük olduğunu kabul eder. Reşit olmayan çocuklarının bu hizmetlerden yararlanıp yararlanamayacağına karar vermek ebeveynlere ve ebeveyn yetkisini kullanan herkese kalmıştır.

A. Hizmetlerin kullanımına ilişkin bilgiler:

Hesabı olanlar da dahil olmak üzere kullanıcıların hizmetleri nasıl kullandıklarına ilişkin bilgiler topluyoruz. Bu tür bilgiler, örneğin bir talepte bulunmak için hizmetlerle etkileşimde bulunduğunuzda günlük dosyalarımızda toplanır. Bu bilgileri toplamak ve analiz etmek için dahili araçlarımızın yanı sıra üçüncü taraf uygulamalara ve Hizmetlere (Google Analytics gibi) sahibiz. Bu bilgilerin bir kısmı, Hizmetlere erişmek için kullanılan İnternet Protokolü adresine (“IP Adresi”) de bağlanabilir veya yalnızca toplu biçimde toplanıp kullanılabilir (herhangi bir kişisel bilgiyi açığa çıkarmayan istatistiksel veriler gibi). Ayrıca sitemizden her talepte bulunduğunuzda IP adresiniz kaydedilmektedir. Sizin ve başkalarının Hizmetlerle nasıl etkileşim kurduğuna ilişkin bu bilgiler, genellikle Hizmetlerin iyileştirilmesi ve korunmasının yanı sıra yeni Hizmetlerin geliştirilmesiyle ilgili çeşitli amaçlar için kullanılabilir.

Diğer amaçlar ise şu şekildedir:

– kullanıcıya kişiselleştirilmiş içerik ve reklam sağlamak;

– araştırma sonuçlarımızı iyileştirmek;

– trendleri veya popüler içeriği belirlemek;

– Spam, kötü amaçlı yazılım ve kimlik avını önleyin ve kullanıcılarımızı ve topluluğumuzu güvende tutun.

Bu bilgileri yasal veya güvenlik nedenleriyle de kullanabiliriz.

B. Web tarayıcısı bilgileri:

Ürünlerimiz veya hizmetlerimizle etkileşimde bulunduğunuzda, tarayıcı türü ve sürümü, kullanılan cihazın türü, işletim sistemi ve sürümü, dil seti, web sitemize eriştiğiniz web sitesi veya hizmet gibi bilgileri web tarayıcınızdan otomatik olarak alır ve kaydederiz. hizmeti, hizmetlerimizde yapılan her talebin tarihi ve saati, ekran özellikleri ve web tarayıcınızda kullandığımız çerezlere ilişkin bilgiler (hizmetimizde erişilebilen « Çerezler » sayfasında açıklandığı gibi). Bazen belirli web tarayıcısı uzantılarını kullanıp kullanmadığınızı da tespit ederiz ve bu bilgileri hesabınızla bağlantılı olarak saklarız. Web tarayıcısına ilişkin bilgiler, hizmetlerimizin sağlanması, bunların iyileştirilmesi ve güvenliğin sağlanması amacıyla kullanılır.

C. Satış ve müşteri hizmetleri bilgileri:

Hizmetlerimizin satın alınmasına, teknik yardıma ve şikayetlere ilişkin bilgiler.

D. Özel nitelikli kişisel veriler:

Özel nitelikli kişisel veriler, gerçek kişinin kimliğinin belirlenmesi amacıyla ırk veya etnik köken, siyasi görüş, dini veya felsefi inanç veya sendika üyeliği, genetik kişisel veri, biyometrik kişisel veriyi ortaya koyan verilerdir. Bir gerçek kişinin cinsel hayatı veya cinsel yönelimiyle ilgili kişisel verileri yalnızca bu bilgiyi gerektiren belirli hizmetler bağlamında işleyebiliriz.

Diğer özel nitelikli kişisel veriler DV tarafından işlenmemekte olup, işlenmesinin gerekli olması halinde DV, kişisel verilerin korunmasına ilişkin mevzuatta öngörülen şartlarda işlemeyi taahhüt etmektedir.

Veri sahibinin ırksal köken, cinsel yönelim veya dini inançlar gibi bazı bilgileri DV’ye sağlamayı tercih etmesi söz konusu olabilir; bu durumda bu bilgileri sağlamayı tercih etmek, bunların işlenmesine rıza teşkil eder.

IV. Kişisel Verileriniz ne için kullanılıyor?

Kişisel Verilerinizi, bu Gizlilik Politikasının IV. Maddesinde ayrıntılı olarak bulabileceğiniz farklı amaçlarla kullanıyoruz.

A. Müşteri hizmetleri, promosyonlar ve reklamlar – sorulara yanıt vermek ve teklifleri sunmak için

DV, iletişim bilgilerinizi, tercihlerinize ilişkin bilgileri ve web sitelerinin ve iletişimlerin kullanımına ilişkin bilgileri toplar.

DV, taleplerinizi izlemek ve size daha spesifik teklifler sunmak için bu bilgileri reklam ajanslarıyla paylaşabilir. Benzer şekilde DV, Kişisel Verilerinizi istatistiksel prosedürler yoluyla bireysel müşteri profilleri geliştirmek için kullanabilir. Profil oluşturma sürecinin bir sonucu olarak ilgi alanlarınıza göre kişiselleştirilmiş iletişimler alabilirsiniz. Promosyon ve reklamlara ilişkin işlemler ancak sizin onay vermeniz halinde gerçekleştirilir.

B. Yeni ürün ve hizmetlerin kalite kontrolü, araştırılması ve geliştirilmesi – ürün ve hizmetlerimizi iyileştirmek için

DV, hizmetlerin sağlanması sırasında alınan tüm Kişisel Verileri gelecekteki ürün ve hizmetleri geliştirmek ve mevcut olanların kalitesini kontrol etmek amacıyla kullanabilir. Bu Kişisel Verileri bu amaçlarla kullanmadan önce, bilgileriniz doğrudan sizinle ilişkilendirilemeyecek şekilde derhal anonimleştirilecektir. Bu işleme, DV’nin, müşterilerinin özel ürünlerimizin ve hizmetlerimizin kalitesine ve yeni yenilikçi çözümler alma isteklerine ilişkin yüksek beklentilerini karşılama konusundaki meşru menfaatine dayanmaktadır.

C. Yasal ve düzenleyici yükümlülüklere uyum – yargı organları, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile devlet güvenlik güçleri ve kurumları tarafından yayınlanan bilgi gerekliliklerini yerine getirmek için yasal yükümlülüklerimize uymak

Kişisel Verilerin işlenmesinden sorumlu olan herkes, faaliyet gösterdikleri ülkelerin kanunlarına tabidir ve bunlara uymakla yükümlüdür. Bu yükümlülükler, belirli durumlarda bazı Kişisel Verilerin yargı organlarına, düzenleyici veya denetleyici kurumlara ve Devlet güvenlik güçlerine ve organlarına iletilmesini içerir. Kişisel Verilerin bu şekilde işlenmesi, DV’nin bu tür kuruluşlarla işbirliği yapma yönünde yasal bir yükümlülüğünün varlığına dayanmaktadır.

V. Kişisel Verilerinizi nasıl koruyoruz?

Kişisel Verilerinizin korunmasını sağlamak ve güvenliğini, bütünlüğünü ve kullanılabilirliğini sürdürmek için çeşitli güvenlik önlemleri kullanıyoruz. Kişisel Verilerin İnternet üzerinden veya bir web sitesinden iletilmesi sırasında izinsiz girişlere karşı mutlak korumayı garanti etmek mümkün olmasa da, biz, alt yüklenicilerimiz ve iş ortaklarımız ile birlikte, garanti altına almak amacıyla fiziksel, elektronik ve prosedürel koruma önlemlerini sürdürmek için mümkün olan her şeyi yapıyoruz. Kişisel Verilerinizin geçerli yasal gerekliliklere uygun olarak korunma düzeyi.

Kullanılan önlemler aşağıdaki gibidir:

  • Kişisel Verilerinize erişimi yalnızca gerçekleştirdikleri görevler açısından bu bilgilerden haberdar olması gereken kişilerle sınırlamak;
  • genel kural olarak toplanan Kişisel Verileri şifrelenmiş biçimde aktarın;
  • en hassas Kişisel Verileri (şifreler gibi) yalnızca şifrelenmiş biçimde saklayın;
  • örneğin “bilgisayar korsanları” gibi yetkisiz erişimi önlemek amacıyla BT altyapıları için çevre koruma sistemleri (“güvenlik duvarları”) kurun;
  • Kişisel Verilerin kötüye kullanımını tespit etmek ve durdurmak için bilgisayar sistemlerine erişimi düzenli olarak izleyeceksiniz.

Web sitelerimizin veya kontrolümüz altındaki herhangi bir portal, uygulama veya hizmetin belirli bölümlerine erişmenizi sağlayan bir şifreyi size sağlamamız (veya seçmeniz) durumunda, bunun gizliliğini korumak sizin sorumluluğunuzdadır ve şifrenizi paylaşmamalısınız. herhangi biriyle.

VI. Kişisel Verilerinizi ne kadar süreyle saklıyoruz?

Kişisel Verileriniz toplanma amacına ulaşmak için gerekli olan süre boyunca saklanacaktır. Kişisel Verilerinizin, onları farklı sürelerde saklamamızı gerektiren çeşitli amaçlarla kullanılması durumunda, daha uzun olan saklama süresini uygulayacağız. Her durumda, Kişisel Verilerinize erişimi yalnızca görevlerini yerine getirmek için bu verilere ihtiyaç duyan kişilerle sınırlandırıyoruz. Kişisel Verilere ilişkin saklama sürelerimiz işin ihtiyaçlarına dayanmaktadır; bu nedenle, artık gerekli olmayan Kişisel Verilere erişim, katı yasal yükümlülüklere uygunlukla sınırlı olacak veya güvenli bir şekilde imha edilecektir.

A. Pazarlama amacıyla toplanan Kişisel Verilerin saklanma süresi

Verilen izni iptal ederek sizi hariç tutmamızı talep etmediğiniz sürece, pazarlama amacıyla toplanan Kişisel Verileri, size pazarlama iletişimleri göndermek için izninizi en son aldığımız tarihten itibaren üç yıl süreyle tutacağız.

B. Bir sözleşmenin ifası amacıyla toplanan Kişisel Verilerin saklanma süresi

Topladığımız Kişisel Verileri, sizinle olan sözleşme yükümlülüklerimizi yönetmek amacıyla bir sözleşmenin yürütülmesi amacıyla saklıyoruz. Bu amaçla toplanan Kişisel Verileri, sözleşme süresi boyunca ve sözleşmenin fiilen sona ermesini takip eden beş yıl boyunca, daha sonraki soru veya şikayetlere yanıt verebilmek amacıyla saklıyoruz.

C. Yasal ve düzenleyici yükümlülüklere uyumla ilgili amaçlarla toplanan Kişisel Verilerin saklanma süresi

Belirli Kişisel Veriler, ilgili spesifik düzenlemelerin (vergi, ticari, kara para aklamanın önlenmesi vb.) gerektirdiği süreler boyunca saklanmalıdır.

VII.  Verilerinizi kiminle paylaşabiliriz ve nasıl elde ederiz?

Toplanan ve daha sonra toplanacak olan Kişisel Veriler, veri denetleyicisi sıfatıyla DV’ye yöneliktir.

Bazı Kişisel Veriler, yasal, düzenleyici veya sözleşmeden doğan yükümlülüklerin yerine getirilmesi amacıyla üçüncü taraflara veya yasal olarak yetkili makamlara gönderilebilir.

DV, yukarıdaki ürün ve hizmetleri sağlamak için sağlayıcılarla çalışabilir. Alt yüklenicilerimiz ve iş ortaklarımızın yanı sıra biz de, Kişisel Verilerinizin geçerli veri koruma gereksinimlerine uygun olarak korunmasını sağlamak için gerekli fiziksel, elektronik ve prosedürel koruma önlemlerini sürdürmek için her türlü çabayı gösteriyoruz. Tüm Kişisel Verileriniz Bize veya alt yüklenicilerimize veya iş ortaklarımıza ait olan güvenli sunucularda (veya güvenli fiziksel kopyalarda) saklanır ve bunlara erişmek ve bunları kullanmak için güvenlik kriterlerimiz ve politikalarımız (veya alt yüklenicilerimizin veya ortaklarımızın diğer eşdeğerleri) geçerlidir.

Öte yandan DV çok uluslu bir gruba ait olduğundan çalışanlarımızın, temsilcilerimizin ve/veya alt yüklenicilerimizin bu belgenin IV. Maddesinde belirtilen amaçlardan birini karşılamak için Kişisel Verilerinize erişmesi mümkündür. Bazıları Avrupa Ekonomik Alanı’nın (AEA) dışında bulunabilir. Kanada, Birleşik Krallık ve İsviçre gibi bazı AEA dışı ülkeler, Avrupa Komisyonu tarafından AB veri koruma yasalarınınkine eşdeğer bir koruma düzeyi sunan bölgeler olarak ilan edildi. Bilgilerinizin dışa aktarımı için uyguladığımız özel önlemlerin bir kopyasını talep etmek isterseniz, lütfen iletişim bilgileri bu gizlilik politikasının IX. Maddesinde belirtilen şirketin Veri Koruma Görevlisi (« DPO ») ile iletişime geçin. Bilgilerinizin kullanımına ilişkin tercihlerinizi teknik destekle iletişime geçerek değiştirebilirsiniz. Bilgilerinizin kullanımına ilişkin herhangi bir değişiklik veya soru için doğrudan DPO ile iletişime geçmelisiniz.

VIII.  Kişisel Verilerin işlenmesine ilişkin yasal dayanaklar?

Kişisel Verilerinizin yukarıda açıklanan koşullar altında kullanılmasına, aşağıdaki yasal dayanaklara uygun olarak Avrupa ve ulusal veri koruma düzenlemeleri tarafından izin verilmektedir:

  • Onayınızı açıklamış bulunuyorsunuz (Kişisel Verilerinizin belirli amaçlar doğrultusunda işlenmesine izin vermek için tarafınıza bir onay formu sunulmuştur; verilen onayı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz);
  • Kişisel Verilerinizin işlenmesinin sizinle imzalanan bir sözleşmenin yönetimi ve sürdürülmesi için gerekli olması;
  • Kişisel Verilerinizin işlenmesinin yasal yükümlülüklerimize uymak için gerekli olması;
  • Kişisel Verilerinizi meşru bir menfaat elde etmek için kullanırız ve bunu yapma nedenlerimiz, Kişisel Verilerinizin korunmasına ilişkin haklarınıza gelebilecek olası zararlardan daha ağır basar;

Diğer yasal dayanakların izin verdiği amaçlar olabilir; bu gibi durumlarda, söz konusu hukuki dayanağı tespit etmeye çalışacağız ve varlığından haberdar olur olmaz sizi en kısa sürede bilgilendireceğiz.

IX.  Bizimle nasıl iletişime geçeceksiniz, Kişisel Verilerinizi korumaya yönelik haklarınız nelerdir ve veri koruma yetkilisine şikayette bulunma hakkınız

Bilgilerinizi kullanmamızla ilgili herhangi bir sorunuz varsa yapmanız gereken ilk şey bizimle şu e-posta adresinden iletişime geçmektir: “rgpd@DV-legal.com”.

Talebinize yanıt verebilmemiz için bize adınızı, soyadınızı, e-posta adresinizi ve telefon numaranızı vermeniz gerekir.

Ayrıca kişisel verilerin işlenmesine ilişkin mevzuat uyarınca aşağıda sayılan haklara sahipsiniz:

  1. Bilgi edinme hakkı;
  2. Erişim, düzeltme ve silme hakkı;
  3. Veri taşınabilirliği hakkı;
  4. Veri işlemeyi sınırlama ve itiraz etme hakkı;
  5. Veri işlemenin rızaya bağlı olduğu hallerde ve her türlü doğrudan pazarlama iletişiminde rızayı iptal etme hakkı;
  6. Bu işlemeyi gerçekleştirme nedenlerimiz veri koruma haklarınıza olası herhangi bir zarardan ağır basmadığı sürece, profil oluşturma da dahil olmak üzere verilerinizin yasal dayanak olarak meşru menfaati olan herhangi bir şekilde işlenmesine itiraz etme hakkı;
  7. Verilerin ölümden sonra akıbetini belirleme hakkı.

Bu haklardan birini kullanırsanız, bunu yapmaya gerçekten yetkili olduğunuzu kontrol edeceğiz ve size bir ay içinde veya ulusal mevzuatın öngördüğü azami süre içinde (hangisi daha azsa) yanıt vereceğiz.

Bilgilerinizi kullanma şeklimizden veya bu haklardan herhangi birinin kullanılmasına verdiğimiz yanıttan memnun değilseniz, yasal makamlara şikayette bulunabilirsiniz.